Мирчев, БСП: Ние постъпихме държавнически, ще предложим служебното правителство за редовно

Ще падне завесата и ще се види - кои са отговорните партии пред това общество и кои са там, за да рушат, отбеляза социалистът

25.08.2021 | 21:45 Редактор: Десислава Атанасова

Тошко Йорданов отказа среща на Корнелия Нинова за бюджета. Когато липсва диалог, има ли шанс за съставянето на кабинет?

В НС няма хомогенно мнозинство, когато няма мнозинство, не може да се работи по бюджета. Ние постъпихме държавнически. Това заяви в "Денят ON AIR" Стоян Мирчев от БСП. 

"В момента по-важен е бюджетът, а не да говорим за трети мандат, да надскачаме Конституцията. Очакваме утре това да се случи в зала. А не всяка партия да прави популистки предложения, едни невъзможни неща да се предлагат. Утре, ако мине в зала, тези партии, които сме отговорни - да седнем и кажем: "Дайте да пипнем 2, 3 неща - Ковид, мигрантски натиск, пенсиите, икономически мерки за пострадалите от 4-тата вълна", смята още той.

Мирчев коментира хипотезите относно възможността президентът на връчи третия мандат именно на БСП. 

"Спекулации. В такъв период даже не отварям новини с такъв вид спекулации. Има 4 партии, на които може да даде мандат и да сядаме да видим имаме ли сили за такъв мандат. Вярвам, че мъдростта ще възтържествува. Третият мандат е доста различен. Той е спасителният и стои по различен начин, ние сме готови да предложим служебното правителство за редовно", подчерта социалистът.

И посочи, че разговор трябва да има. 

"Ако някои от новите партии играят театър и не са там да решат проблемите на хората, и искат да разбият държавността в този вид, е съвсем различно. Ние искаме да покажем, че имаме воля. Сега е моментът и ще падне завесата и ще се види - кои са отговорните партии пред това общество и кои са там, за да рушат", отбеляза Мирчев.

Според него най-добрият вариант е избори 2 в 1. 

"По-добре е 2 в 1. Ще се спестят пари. Последната възможна дата за провеждане на президентски избори е 7 или 14 ноември. И не биха попречили на президента. Рейтингът на Радев е толкова висок, че едва ли нещо може да го удари, ако не е нещо от Космоса", категоричен беше събеседникът на Ганиела Ангелова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК