В НС има съгласие за избори 2 в 1, проблем в машините бави насрочването им

Предстои ново заседание на председателския съвет, на което ще бъде поканен представител на "Сиела Норма"

25.08.2021 | 10:27 Редактор: Здравко Черкезов

Без решение за датите за провеждане на президентските избори и евентуални предсрочни парламентарни завърши председателският съвет в Народното събрание.

Причината е, че председателят на ЦИК Камелия Нейкова е съобщила за проблем с машините и това на практика е оставило на заден план определянето на дати. В 11:30 предстои ново заседание на председателския съвет, на което ще бъде поканен представител на "Сиела Норма" - фирмата, която осигурява машините.

Все пак стана ясно, че формациите са постигнали принципно съгласие за избори 2 в 1 заедно с президентските, ако се стигне до нов предсрочен парламентарен вот, предаде БНР.

"Аз мисля, че е по-добре две в едно с оглед на интереса на избирателите. Не дай Боже наистина да стане тежка Ковид ситуация и три седмици подред хората да ходят на избори според мен би предизвикало ниска избирателна активност. Мисля, че ако е 2 в 1, ще бъде по-висока избирателната активност", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Като им знам организационните способности на ЦИК, а и на народното събрание, не съм оптимист, че ще успеят. Сигнализирай за неуместен коментар