Гешев изненада всички, яви се за изслушване в парламента

Той съобщи, че ще атакува пред КС член от правилника на Народното събрание

19.08.2021 | 16:48 Редактор: Здравко Черкезов

Изненадващо и в отпуск главният прокурор Иван Гешев дойде в парламента. Обвинител номер се яви пред депутатите в правната комисия, за да отговаря на техните въпроси. Пред журналисти Гешев каза, че е дошъл от уважение към депутатите, въпреки че смята, че процедурата, с която е извикан, е противоконституционна. 

"Макар и според мен правилникът да противоречи на Конституцията, той има силата на закон, затова ще внеса искане в Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на този текст", заяви Иван Гешев.

Обвинител номер едно осъди полицейското насилие, но обяви, че не е знаел за записите, запознал се с тях миналия петък.

"Ако някой смята, че има забавяне, неритмично водене на дейността, това е от компетентността на Инспектората към Висшия съдебен съвет, а не на главния прокурор. Аз нямам правомощия да ръководя конкретни досъдебни производства, нито да оказвам въздействие върху определени магистрати", уточни Гешев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Ето този мафиот как се прави на "Клавдий"... Та той просто нямал пълномощия и дори не знаел за записите......а какво знаете Гешев?!?!! Но знаете да крадете и да укривате престъпленията на вашите авери!!!!!! Доган, Борисов, Биков, Божков, Пеевски, Цветанов, Костов, Желязков - в затвора сте заедно с вашите приятели !!!! Сигнализирай за неуместен коментар