Ива Митева: НСО трябва да спре да охранява главния прокурор

Народните представители в Комисията за контрол на спецслужбите изслушват бригаден генерал Емил Тонев

19.08.2021 | 15:57 Редактор: Здравко Черкезов

Народните представители в Комисията за контрол на спецслужбите заседават вече повече от час по първата  точка от дневния ред – изслушването на шефа на НСО бригаден генерал Емил Тонев.

Председателят на парламента Ива Митева обяви, че комисията е готова със законопроект, който предвижда само "тримата големи" (президентът, министър-председателят и председателят на Народното събрание, бел. ред.) да бъдат охранявани от НСО, а охраната за главния прокурор да отпадне.

"Аз смятам категорично, че кръгът от лица трябва да бъде редуциран. Трябва да бъдат под пълна охрана само първите трима в държавата. Специализиран транспорт трябва да ползват само членовете на КС и "тримата големи". Категорична съм, че главният прокурор трябва да бъде изваден от тази охрана, под която е в момента – той ползва възможност за охрана по три закона", заяви председателят на парламента. 

Ива Митева поиска и отчет за цената, причините и броя на хората, охранявани от НСО.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Без име
преди 2 години
Ако не беше трагично, нелепото първо мнение щеше да е много забавно.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Ime
преди 2 години
Разделение на властите викаш значи... Оня президнето, оня от министерството и оня от парламенто да ама оня от третата власт не... Законодателна, изпълнителна и съдебна... са властите в България другарко. На президента не му трябва охрана щото е само представителна власт в тоя ред на мисли другарко каква бяхте там, коя точно там? Сигнализирай за неуместен коментар