Според ГЕРБ министри не носят вина в случаи на полицейско насилие

Бившите управляващи обаче видяха опити за отклоняване на общественото внимание от други проблеми

16.08.2021 | 13:31 Редактор: Елеонора Танева

Държавата ще понесе щета, ако кадрите с насилие върху протестиращи не получат необходимото внимание и последващи мерки, смята евродепутатът от левицата Петър Витанов и открои още смущаващи факти. 

"Първо полицаите нямат обозначителни номера, което е в разрез със Закона за МВР, което означава, че вероятно е извършено с нечия санкция", заяви Витанов.

Евродепутатът видя и нарушения при изготвените доклади от разследванията, свързани с полицейско насилие до момента. 

"Ако тези кадри се бяха появили преди една година, правителството на ГЕРБ щеше да бъде пометено. Не са отговорни само преките извършители. Един човек 12 г. ни обясняваше как всичко в държавата зависи от него",  добави евродепутатът.

Бившите управляващи обаче видяха опити за отклоняване на общественото внимание от други проблеми, но заявиха, че двамата бивши вътрешни министри не носят отговорност. 

"Защото съставомерните деяния са лична отговорност, тя е само на тези, които са си надвишили правомощията или са нарушили закона", твърди Даниел Митов от ГЕРБ.

От ГЕРБ също осъждат полицейското насилие и припомниха, че още след протестите е извършена проверка и скрити факти няма.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Тъй Тъй
преди 2 години
Това щеше да е вярно, ако мнооого по-рано им беше потърсена отговорност. Това, че не им е потърсена, означава, че прикриват един друг, което е недопустимо.Ама гарван гарвану око не вади...Да се снишим да мине бурята.... Та сега не били виновни.... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Л.Иванов
преди 2 години
Разбира се , че не носят вина! И Борисов не носи вина, той пък винаги е невинен! Невинен е и за чекмеджетата, и за падението на държавата, и за каруцарския език и обидите, с които обижда народа!Виновна е кака Пена от Долно Чепърчане!Ако някой е очаквал нещо друго, значи е пълен наивник! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Аз си знам, че чистатчката е вновна. И онази на НАП, която изкара данните на цялото работещо българско население - и тя не беше виновна. Сигнализирай за неуместен коментар