Маринов ще съди всеки, който твърди, че е укривал данни за извършено престъпление

Разпореждането ми бе ясно – проверката да бъде извършена в максимално кратките срокове, написа той

15.08.2021 | 10:27 Редактор: Юлия Христова
Маринов ще съди всеки, който твърди, че е укривал данни за извършено престъпление

Кадрите с полицейско насилие от протестите миналата година предизвикаха вълна от коментари. Бившият вътрешен министър Младен Маринов заяви категорично във Facebook, че ще съди всеки, който твърди, че е укривал данни за извършено престъпление. В профила си в социалните мрежи той заяви категорично, че осъжда всяка проява на насилие. Ето какво гласи и поста му:

"Като полицай от кариерата категорично осъждам каквито и да е прояви на насилие! Поради тази причина още в нощта на 10 юли 2020 година, когато ми станаха известни видео материали, заснети и разпространени от граждани в социалните мрежи и съдържащи данни за превишаване и злоупотреба с правомощия от страна на полицейски служители, разпоредих на главния секретар на МВР и на директора на СДВР, към онзи момент, да бъде извършено пълно и обстоятелствено разследване на тези данни. Разпореждането ми бе ясно и категорично – проверката да бъде извършена в максимално кратките срокове, разрешени от закона, да бъдат взети (ако бъдат установени нарушения) съответните дисциплинарни мерки, а при установяване на данни за престъпления, съответните материали да бъдат изпратени на прокуратурата по компетентност.

Това бяха и продължават да бъдат законовите правомощия на министъра на вътрешните работи за разрешаване на подобни случаи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
Доблестен гражданин
преди 2 години
Малко ги тепахте.Още трябваше.Който посегне на полицай отива в затвора!Продажни ... на Черепа и пРЕЗИЛдента Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 3
Читател
преди 2 години
Когато разбереш,че откъм седалището ти се разнася някаква застояла миризма,не се извъртай за да кажеш,че друг причинил "аромата".Ако живеем в нормална,европейска,правова държава,тези бивши мвр "шефове",днес щяха да бъдат настоящи клиенти на прокуратурата. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 4
извини се, бе!
преди 2 години