Тома Биков: Минеков спря договора за наем на "Труд", Радев да вземе отношение

Поводът е забавяне на плащане на наем за два месеца

13.08.2021 | 10:08 Редактор: Здравко Черкезов
Тома Биков: Минеков спря договора за наем на

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков е прекратил договора за наем на вестник "Труд", стана ясно от декларация, прочетена от зам.-председателя на ПГ ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

Поводът е забавяне на плащане на наем за два месеца. 

"След като собствениците на "Труд" са били предупредени, че ако не погасят задълженията си, договорът ще бъде прекратен, те са изплатили веднага всички дължими суми. Въпреки това служебният министър на културата е прекратил договора за наем, като по този начин е поставил пред сериозни затруднения, работещите във вестника", обяви Биков.

Според Биков действията на проф. Минеков не се прецедент и представляват атака срещу свободата и плурализма на медиите.

"Парламентарната група на ГЕРБ настоява Румен Радев да заеме публична позиция по отношение на действията на своя служебен министър и или да се разграничи категорично от тях, или да даде конкретно обяснение за мотивацията им. Ако и този път Румен Радев замълчи и се скрие зад клишета и прехвърлянето на отговорност извън себе си, ще считаме, че неговите тревоги за свободата на словото, които бяха изразявани всекидневно допреди няколко месеца, са били неискрени и фалшиви", предупреди депутатът от ГЕРБ-СДС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Радев обича да взима отношение по всякакви въпроси Сигнализирай за неуместен коментар