Тома Биков скочи на Рашков: Беше шеф на НСлС в най-мутренските времена

"Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни", каза той

23.07.2021 | 11:46 Редактор: Здравко Черкезов
Тома Биков скочи на Рашков: Беше шеф на НСлС в най-мутренските времена

Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

"През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба (НСлС). Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов", каза той.

"Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време", отговори му Рашков, предаде dnes.bg.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ. Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

"През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.", отсече той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Тома Биков е мутра. Виждала съм ги лични в едно заведение заобиколен от едни млади момчета, много по-млади от него. Личеше си какви са от 100 км, каккто и че Биков им е "ръководител". Това беше преди 4 години. Биков да каже как така 2-те му деца учат в американо-английскито училище, на което таксата му е 25 хиляди евро на година за 1 дете. Откъде има този човек толкова пари? Не е от парламента... Сигнализирай за неуместен коментар