Пламен Николов върна изпълнения мандат, Иво Атанасов сменя Момчил Иванов

"Надявам се, че продължавате в открит и конструктивен диалог с вашите партньори", каза президентът

06.08.2021 | 17:12 Редактор: Здравко Черкезов

Кандидат-премиерът на "Има такъв народ" Пламен Николов върна изпълнения мандат със съставен проектокабинет на президента Румен Радев.

"От опит знам колко е трудно да се състави кабинет. Да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и необходимите експертиза, опит и визия за развитие на съответното министерство. Хора, които могат да се сглобят в единен и ефективен екип. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача", заяви президентът.

"Надявам се, че продължавате в открит и конструктивен диалог с вашите партньори в Народното събрание да търсите необходимата парламентарна подкрепа, обединени в общи цели и приоритети в интерес на българските граждани", допълни държавният глава, цитиран от dnes.bg.

Ради Найденов и Петър Илиев ще са двамата вицепремиери в обявения от Николов състав на Министерския съвет. Ради Найденов ще е вицепремиер по европейските въпроси, а Петър Илиев - вицепремиер по вътрешна сигурност.

След като днес стана ясно, че номинираният за правосъден министър Момчил Иванов се оттегля по лични причини, стана ясно, че новото предложение е Иво Атанасов.

От "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) са насрочили за днес и през уикенда заседания, на които ще решат окончателно дали да дадат подкрепа за проектокабинета с мандат на "Има такъв народ".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 години
Чудя се на акъла на Славчо, защо му е тази власт след като, Импексовите комуняци, и мутрите на Ян Хаджигевкян, Ян Бибиткян, Сестра Галева и старата мома Дончева, и *** от Дай България Гно. *** и Купона, не му дават да си избере дори министрите, докато Каунското служебно правителство, вече уреди децата си на тлъсти държавни ясли, като Премиера Янев например. Дефакто Кауна Радев му назначи всички бордове и дори гл. Секретар на МВР, Кауна и неговите хора ще крадат, а Слави ще обира негатив Сигнализирай за неуместен коментар