Пламен Николов: Водим преговори, за да върнем мандата на Радев изпълнен (ОБНОВЕНА)

Ще има нови разговори между ИТН и БСП, потвърди Корнелия Нинова

05.08.2021 | 12:03 Редактор: Тодор Петров

Политическите формации в парламента продължават с преговорите в търсенето на подкрепа за предложения проектокабинет на "Има такъв народ". От партията на Слави Трифонов са категорични, че вратата все още е отворена.

"Водим необходимите преговори да довършим мандата и да го върнем както трябва - изпълнен", заяви номинираният за министър-председател Пламен Николов и добави, че утре е последният конституционен срок. 

От "Има такъв народ" ще върнат мандата при президента Румен Радев, след като постигнат абсолютно всички договорености, стана ясно още от думите  на Николов.

Относно исканото споразумение от страна на другите партии, евентуалният бъдещ премиер заяви: Предстои да видим дали е така. 

Пламен Николов отбеляза, че преговорите с партиите продължават. Утре ще има нов кръг преговори между "Има такъв народ" и БСП.

"Уточнихме, че утре в 10:00 ч. работните експертни групи на двете партии ще се съберат, за да работим по политическата декларация. Така че разговорите продължават, изпълняваме решението на Националния съвет. Например, ще разговаряме по преразпределението на разходите в БВП, имаме някои забележки по текстовете в образованието, по-скоро, че не са включени важни неща за нас. В декларацията има цял абзац за земеделие, който ние не сме обсъждали", обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Разговорите са за политики, а не за министри, подчертаха от БСП. За писмено споразумение не се говори. Тежката дума е по-важна от един подпис, настояха отново от "Има такъв народ".

Очаква се предложеният кабинет на ИТН да бъде гласуван в пленарната зала следващата седмица

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години