БСП: Преговорите с ИТН ще продължат, бихме предложили служебното правителство за редовно

Окончателното решение за подкрепа на кабинета "Николов" ще бъде взето на подпис

05.08.2021 | 07:23 Редактор: Здравко Черкезов

Преговорите с "Има такъв народ" да продължат, реши Националният съвет на БСП. От левицата призоваха за допълване на политическата декларация с управленски приоритети, изчетена вчера от Филип Станев, която да бъде основата за писмен документ, като към тях бъдат прибавени и преизчисляването на пенсиите и помощта за млади семейства.  

"Ако се стигне до трети мандат и президентът го връчи на нас, ще предложим служебното правителство да остане редовно", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че БСП няма предложения за министри. Окончателното решение за подкрепа на кабинета "Николов" ще бъде взето от НС на БСП на подпис.

"Националният съвет на БСП реши следното: одобри свършеното дотук от преговорния екип. Оцени, че сме изпълнили мандата, който ни е бил даден - да преговаряме по политики и да постигнем съгласие. Националният съвет се запозна и с политическата декларация, която ИТН предложиха - очевидно като проект на документ, около който да търсим обединение. Но Националният съвет намира, че в тази политическа декларация не са отразени достатъчно нашите предложения.

Има най-важните: като преизчисляване на пенсии, помощ на младите семейства, но има неща, на които държим и не са отразени, както има такива, по които не сме разговаряли и не сме постигали съгласие. Ще продължим разговорите с “Има такъв народ” по тази политическа декларация. Тя да бъде основата за един писмен документ, на който ние държим - той да гарантира, че нашите предложения ще бъдат изпълнени и ще ги има черно на бяло. Но да продължим разговорите с тях по тази декларация, да обсъдим възможни допълнения и корекции от наша страна и на един следващ етап да се произнесем окончателно. 

Продължаваме разговорите с ИТН за уточняване по политики. Оставаме на позиция, че нямаме предложения по министри. Принципно и последователно
следваме това, което сме казали от първия ден. Но държим в този документ по-коректно да бъдат нанесени резултатите от нашите преговори", обясни Нинова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК