Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват, има странични ефекти след години

За вируса не е проблем да мутира и да заобиколи защитата, посочи инфекционистът

27.07.2021 | 20:45 Редактор: Тодор Петров

"Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на един единствен антиген. Очевидно за вируса не е проблем този спайк протеин да мутира и да заобиколи защитата. Необяснима е тази обсесия с имунизациите. Всички ваксинирани ще преболедуват Ковид-19. Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в студиото на "Денят ON AIR".

"В страни, в които има високо ваксинално покритие, се използва РНК ваксината, и се казва, че нейната ефективност срещу заразяване е спаднала до 40%, докато ефективността ѝ срещу тежко заболяване е около 80-90%. Във Великобритания, където се използва AstraZeneca, ефективността срещу заразяване е спаднала до 0 а срещу тежко заболяване - около 60%", даде пример той.

Доц. Мангъров припомни, че всички производители на ваксини веднага поискаха да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено.

"Всеки, който иска да се ваксинира, нека да отиде и да се ваксинира. Преди това трябва да подпише информирано съгласие, че всичко което му се случи в следващите години, ще бъде на негова отговорност. Има странични реакции, които са след години. Ваксината на AstraZeneca беше спряна от употреба в нашата страна, защото се оказа, че предизвиква тромбози. Ваксината на Pfizer се оказа, че предизвиква миокардити", каза инфекционистът пред Bulgaria ON AIR.

"Тези ваксини бяха разработени за много кратко време. Ваксинирахме се и нещата не се получиха. Нормалният срок да се изпита една ваксина и да получи истинско разрешение за употреба е минимум 10 години. Тези неща не могат да се установят за 2-3 месеца. При нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не би получила разрешение за употреба", категоричен е доц. Мангъров.

Той отсече, че ваксините не могат да спрат коронавируса и призова лекарите да лекуват. Който не иска да бъде лекар, просто да напуска професията, настоя доц. Мангъров.

"Преди два дни български учен каза, че няма проблем да се ваксинират бременните. Във Великобритания има над 600 случая на спонтанен аборт след имунизация. Това са неща, които трябва да се проучат", посочи лекарят.

Доц. Мангъров изтъкна, че е хубаво, че ги има тези ваксини и той не е против тях. 

"Аз не съм антиваксър. Против съм тези ваксини да бъдат налагани с административни методи и социални изолации - човек да е изправен пред опасността да загуби работата си. Ако някой ви уволни заради това, че не сте ваксинирани, вие трябва да го съдите. Не бива налагането им да се прилага силово", заяви той.

"Има ли сме доста случаи на Делта вариант в нашата болница. Нищо по-различно. Научихме ретроспективно, повече от месец след изписването им, че те са били с Делта вариант", завърши доц. Мангъров.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

19
0 rate up comment rate down comment 0
ivanov_57
преди 1 ден
Ужасна, ужасна, ужасна, ужасна водеща-а-а-а-а-а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
18
3 rate up comment rate down comment 0
Nikolay Panayotov
преди 1 месец
17
5 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 1 месец
По-неграмотна репортерка отдавна не бях гледал. То не бе прекъсване ,то не бе довършване на думички то не бе чудо... Сигнализирай за неуместен коментар
16
37 rate up comment rate down comment 7
Силвия Куманова
преди 1 месец
Аз преди време имах честта да бъда част от персонала като в отделение което беше под ръководството на доц. Мангъров. С очите си съм била свидетел на неговия професионализъм и съм убедена на 100%, че това което казва за ваксините и последствията от тяхното прилагане е ВЯРНО. Продължавам да работя в здравно заведение ( и то в ковид отделението) но не бих се ваксинирала и то не само аз, а и доста голяма част от колегите също са против. Сигнализирай за неуместен коментар
15
37 rate up comment rate down comment 13
ivaka341
преди 1 месец
Човека казва истината а вие го псувате .Тапи БГ индивиди.Това е наи добрия вируслог в БгКои сте слушате него или васте празни глави. Сигнализирай за неуместен коментар
14
15 rate up comment rate down comment 1
вас
преди 1 месец
тази репортерка не беше подходяща за това интервю. Сигнализирай за неуместен коментар
13
6 rate up comment rate down comment 61
1
преди 1 месец
Който не иска да се ваксинира незабавно изселване за винаги в Сибир. Сигнализирай за неуместен коментар
12
50 rate up comment rate down comment 21
Ивайла Тодорова
преди 1 месец
Боцкайте се, като сте съгласни и толкова, какво сте седнали да се обеснявате. То е ясно, че сте овце. Сигнализирай за неуместен коментар
11
24 rate up comment rate down comment 61
Мария Петржва
преди 1 месец
Всички подписваме информирано съгласие за ваксината, независимо в коя точка на света сме. Такова съгласие подписваме преди всяка друга ваксина или медицинска манипулация или операция.Само че подписвайки тези съгласия, ние не освобождаваме фармацевтичните компании от отговорност, а подписваме че сме информирани за евентуалните нежелани реакции или последици от ваксините.Мангъров или е *** невежа или лъжец. Сигнализирай за неуместен коментар
10
17 rate up comment rate down comment 40
Д.
преди 1 месец
Мангъра ги лекува с чайче, кой каквото му е писано... Сигнализирай за неуместен коментар