Туроператори: Не тръгвайте на море без резервация! Почти 100% заетост по Южното Черноморие

Цените на нощувките са се покачили с близо 20% от началото на юли

27.07.2021 | 18:20 Редактор: Жаклина Иванова

Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100%, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

Туроператори определят това лято като сезона на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция - резервациите да стават на рецепция, а не организирано, оскъпява и почивката.

"Интерес представлява това, че имаме датчани, холандци, което прави пазарът ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да се завишиш леко цената. Това е световна практика", каза хотелиерът Георги Тръпков.

"В момента, ако намерите пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента", каза мениджърът на хотелски комплекс в Поморие Ирина Джендова.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

"Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора за уикенда, и ако дойдеш в 10:00 часа, определено не можеш да си намериш никакво място, препълнено е", сподели туристът Станислава Митова.

От Регионалната туристическа камара предупреждават да не тръгвате на море, ако нямате предварителна резервация.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК