Кои са плажовете с безплатни чадъри и шезлонги по Черноморието?

На 73 плажа единичната цена на чадър и шезлонг ще е между 1 и 5 лв., а 55 са без намаление за момента

03.07.2021 | 11:27 Редактор: Здравко Черкезов
Кои са плажовете с безплатни чадъри и шезлонги по Черноморието?

На 11 морски плажа, възложени на концесия или отдадени под наем, чадърите и шезлонгите ще са безплатни за летния сезон тази година, показват данни от Министерството на туризма.

Това са "Ривиера", "Буните 2", "Обзор Мотела", "Бургас – север", "Бургас – централен", "Приморско – централен", Къмпинг "Нестинарка", "Ахелой", "Атанасовска коса" ч.1, "Шкорпиловци – юг" и "Царево Централен".

На 50 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лева с ДДС, а концесионерите на 48 морски плажа са намалили цените за чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

На 23 морски плажа, които са отдадени под наем, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 до 5 лева с ДДС, а на 22 морски плажа наемателите са заявили намаляване на цените на чадър и шезлонг с 50 и повече процента.

Така от общо 132 морски плажа 73 ще предлагат цени на чадър и шезлонг от 1 до 5 лв. с ДДС, а 55 са без намаление към настоящия момент.

На някои от морските плажове се предлагат зони с безплатни плажни принадлежности, но те не влизат в статистиката, пише investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК