ГЕРБ отговори на служебния кабинет: "Ин хаус" се използва в цяла Европа

"Това е европейски маниер на правене на процедури", каза

30.06.2021 | 17:52 Редактор: Искра Ангелова

Нови данни за нередности при харченето на държавни пари от предишното управление изнесоха министри от служебния кабинет. 8,6 млрд. лева от сключените договори с фирми са раздадени без обществени поръчки. Това са над 43% от парите, които са платени на държавните предприятия от януари 2019 година. Голяма част от тях са платени и авансово на дружествата.

Отговорът от предишните управляващи не закъсня.

"Самият "ин хаус" не е прищявка на българското законодателство. Това е европейски маниер на правене на процедури", каза кандидат депутатът Христо Гаджев.

"Освен че всички знаем, че тази процедура се използва в цяла Европа, много е странно как така всички процедури при строителството, инфраструктурата, "ин хаус"-а са порочни според служебното правителство, а не е порочна "ин хаус" процедурата, която е използвана от ЦИК", отсече водачът на листата на ГЕРБ/СДС за област Пловдив Дани Каназирева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Илиев
преди 2 години
Дани,Цвети,Деси,мъжкото Дани,Томито,другото Томи,това са отлъгналите вече куршуми,с които Боко банкянски стреля.Вие от прислугата,на следващите избори които чукат на вратата ви,ще бъдете изхвърлени като ненужни парцали.Откраднатите милиарди,ще ги връщате,като държавата отнеме заграбеното от вас.Съд и затвор,това чака олигарсите.Много ще е пренаселено при бай Ставри,но той си знае работата.Новите при старите,за повреди върху седалището,той не отговаря. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
бг смешки
преди 2 години
това не е вярно . 8 млрд за фирми на Пеевски Доган и ГРОБаджиите ...тези трябва да бъдат обесени ! Сигнализирай за неуместен коментар