Месеци без справедливост: Родителите на убития от ток Людмил още чакат наказания

Премахнаха незаконните павилиони до "Св. Иван Рилски"

19.06.2021 | 19:14 Редактор: Искра Ангелова

Премахнаха павилионите до болница "Свети Иван Рилски". Постройките бяха захранвани незаконно от кабел, който през февруари уби дете, стъпило върху шахта в близост до обектите. Четири месеца след смъртта на 16-годишния Людмил обаче родителите все още чакат справедливост.

Четири месеца, след като 16-годишният Людмил издъхна в ръцете на баща си, виновни и наказани за инцидента няма. Момчето е покосено от ток, докато стъпва върху шахта на тротоар пред столичната болница "Св. Иван Рилски".

"Още не можем да възприемем, че Людмил не е между нас", каза майката на Людмил - Милка.

Адвокатът на семейството все още чака делото да влезе в съда. 

"До момента няма повдигнати обвинения или поне нас никой не ни е уведомил, че има наказателно отговорни лица", коментира адвокатът на семейството на Людмил - Димитър Марковски.

Отговорни според него са хората, прекарали незаконния кабел до шахтата-убиец и институциите, които са позволили това да се случи. По закон обаче Общината и електроразпределителното дружество обаче не могат да понесат наказателна вина.

"Наказателната отговорност трябва да е свързана с конкретно физическо лице, а не с институция, така че трябва да се установи кои са хората, които физически са прокарали този кабел, който е минавал от там", допълни адв. Марковски.

Четири месеца след инцидента кабелът и павилионите, довели до смъртта на Людмил, вече са премахнати. Петте преместваеми обекта на мястото са били без разрешение за дейност и без проекти за електрозахранване. От местната власт увериха, че същата съдба ще сполети всички незаконни постройки в столицата, които са без документи.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
въпроси
преди 1 месец
"Петте преместваеми обекта на мястото са били без разрешение за дейност и без проекти за електрозахранване." - Като са незаконни, кой им е разрешил да работят над 20 години? КОЙ е собственикът? Някой "марсианец"? Защо го крият? Чие чекмедже е пълнил, за да работи незаконно? Колко подобни незаконни обекта още има в София? А в страната? Сигнализирай за неуместен коментар