Напрежение във "Факултета": Искат още оставки заради смъртта на Людмил

Роднините на момчето продължават да настояват за справедливост

18.02.2021 | 21:38 Редактор: Ралица Братанова

Напрежение и искане за още оставки след смъртта на 16-годишното момче в София. По-рано стана ясно, че главният архитект на район "Триадица" - Иван Шишков, подава оставка. Това обаче не удовлетвори близките и роднините на момчето, починало от токов удар. За кратко улиците и жп линията в квартала бяха блокирани.

Малко след 17:00 часа жители на квартал "Факултета" спряха движението и за автомобили, и за преминаващите влакове за Перник. Оставката на главния архитект на район "Триадица" според тях е недостатъчна.

Не са ясни и отговорите на въпросите: Кой е виновен 16-годишно момче да бъде ударено смъртоносно от ток на улицата. Семейството на Людмил не присъства на протеста, но обеща да организира друг.

Вчера идва един полицай от Трето районно и майка ми звъни: Търси те полиция. Аз идвам и гледам полицаят стои на вратата и ми вика така: Ангел, да вземеш да се спреш, защото ми звъннаха хора, че ти си организаторът на протестите", разказа Ангел Методиев.

"Вчера успокоителни пих заради тези полицаи, че ще заключват сина ми, ще му измислят нещо", сподели Ани Методиева, която е майка на Ангел.

От Столичната дирекция заявиха за Bulgaria ON AIR, че посещението на униформите служители вчера е било рутинно, като част от задълженията на районния инспектор. И допълват, че служителите по никакъв начин не са се опитвали да влияят на намеренията на живеещите в квартала. 

Днес роднините на Людмил го изпратиха в последния му земен път. Категорични са, че ще се борят за справедливост докрай. Те искат оставката на кмета на район "Триадица".

Вижте още в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Целото факулте гласува за нея срещу некой лев,сега я ко стана,ами дайте им пак по някой лев де. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години