Близки на починалия Людмил: Полицаи ни заплашват и ни оказват натиск

Изпратиха загиналото от токов удар момче в последния му земен път

18.02.2021 | 17:41 Редактор: Тодор Петров

Напрежение в квартала, където живеят близките на 16-годишния Людмил, починал след токов удар на тротоар в София. Негови роднини твърдят, че са били заплашвани от служители на МВР да не протестират – намерение, споделено от семейството пред Bulgaria ON AIR.

Все пак голяма част от недоволните граждани излязоха на протест във "Факултета" и блокираха ж.п прелеза и пътя в квартала. Скандират "Справедливост" искат оставките на столичния кмет Йорданка Фандъкова и районния кмет на "Триадица".

Чичото на убитото от ток момче твърди, че полицейски служители са посетили дома му два пъти. 

"Вчера идва един полицай от Трето районно и майка ми звъни: Търси те полиция. Аз идвам и гледам полицаят стои на вратата и ми вика така: Ангел, да вземеш да се спреш, защото ми звъннаха хора, че ти си организаторът на протестите", разказа Ангел Методиев.

"Вчера успокоителни пих заради тези полицаи, че ще заключват сина ми, ще му измислят нещо", сподели Ани Методиева, която е майка на Ангел.

Според Ангел протестът на семейството е организиран от бащата на Людмил. 

Полицаят, посетил дома им вчера, работи в Трето районно управление към СДВР, твърди семейството. Отправихме запитване към Министерството на вътрешните работи, но не получихме отговор. 

А днес роднините на Людмил го изпратиха в последния му земен път. Категорични са, че ще се борят за справедливост докрай. Те искат оставката на кмета на район "Триадица".

"Намерете виновните и тогава ще се видим. Искаме протест. Искаме виновникът да си поеме вината. Племенникът ми ще гние в гроб, той ще гние до живот в затвор", заявиха те.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и следващото видео:

Снимки: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК