Нерегламентирани сметища на "Корал" и къмпинг "Юг" посрещат туристите у нас

От 2019 г. общината в Царево има сключен договор за сметопочистване с частна фирма от Елин Пелин

07.06.2021 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова

Нерегламентирани сметища на къмпинг "Юг" и Синеморец посрещат туристите. Сигналът за това е от къмпингуващи от групата "Да запазим Корал" Според тях вина за това има община Царево, която въпреки е завишила такса смет не упражнява контрол върху дейността на частната сметосъбираща фирма, с която има сключен договор.

На това как се изхвърля боклук на нерегламентирани за това места става свидетел общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. 

"Сметищата са на почти всяка закътана полянка и на "Оазис", и в Синеморец, на Арапя, и на къмпинг "Юг", както видяхте днес, проблемът е, е че няма контрол", каза общинският съветник от Движение "Гергьовден" - Царево Емил Пейчев.

От 2019 година общината в Царево има сключен договор за сметопочистване с частна фирма от Елин Пелин.

"До преди да сключим договор - Общината плащаше 500 000 лв. В момента, в който сключихме договор, сметката набъбна на един милион без ДДС. Договорът е за 5 години и за да може общината да плаща се вдигна такса смет", допълни той.

От община Царево заявиха, че не се касае за нерегламентирани сметище, а за отпадъци, които не се изхвърлят в контейнерите. Те уточниха, че първо се чисти града и селата, и тогава извънградските зони.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК