Продължава борбата за живота на момиченцето, паднало в кладенец в Плевенско

Родителите няма да търсят отговорност от собствениците, влезли са там незаконно

25.05.2021 | 16:03 Редактор: Десислава Атанасова

12-годишно момиче остава в болница с опасност за живота, след като падна в 28-метров пресъхнал кладенец. Тежкият инцидент е станал в землището на плевенското село Обнова.

Семейство излязло да бере билки край селото, когато едно от децата им пропаднало в дълбоката колкото 9-етажен блок дупка. На мястото веднага са се отзовали линейка и пожарна. 

"Имам фенер, прикрепен към каската и ми осигуряваше нужната светлина, за да мога да я превържа със спасителен колан-седалка. И от там да ме изтеглят колегите", разказа пожарникарят Генади Георгиев. 

Пресъхналият кладенец се намира в изоставен частен имот, който не е бил заграден. До собствениците вече са изпратени писма с предписание да обезопасят мястото.

"Дали сме им срок от десет дни да дойдат", каза кметът на село Обнова Анелия Пашунова.

Към момента родителите на пострадалото дете няма да търсят отговорност от собствениците на кладенеца.

"Те са влезли незаконно в този имот все пак. Собствениците също могат да предявят претенции към тях - какво правят в чужд имот?", посочи още Пашунова.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
о да!
преди 3 години
Ей Пашунова, как и по какъв начин е обозначен имота, в който са "навлезли" хората?Ограда има ли? Табела? Светлинна, звукова сигнализация, предупреждаваща за навлизане в чужд имот?От репортажите се видя една ливада и голяма ДУПКА в нищото! Сигнализирай за неуместен коментар