Манолова нахлу в "Булгартрансгаз", ГЕРБ поиска оставката ѝ

"Тази жена ежедневно хвърля държавата в хаос", заяви Дани Каназирева

23.04.2021 | 21:50 Редактор: Жаклина Иванова

Председателят на Комисията по ревизия Мая Манолова влезе в сградата на енергийното дружество "Булгартрансгаз" в следобедните часове в търсене на 3 млрд. лв. и изпълнителният директор на дружеството, с когото имала уговорена среща. Последва и незабавна реакция от ГЕРБ, които поискаха оставката ѝ като председател на Комисията за ревизия на управлението на кабинета "Борисов 3".

Час по-късно Владимир Малинов все пак дойде в компанията на енергийния министър в оставка Теменужка Петкова. Стигна се до словесни престрелки.

"Днес станахме свидетели на енергиен "Костинброд", заяви председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Нямаме нужда от Мая полицай, имаме нужда от председател на комисия", добави депутатът от ПГ ГЕРБ Тома Биков. 

"Манолова излъга. Злоупотреби с мястото си, за да извлече евтин политически дивидент. Превърна държавното дружество в цирк. Тази жена ежедневно хвърля държавата в хаос", коментира депутатът от ПГ ГЕРБ Дани Каназирева. 

"Вероломно нахлуване  - не отива на нито един народен представител да се държи така", подчерта енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.

Освен оставката на Манолова, от ГЕРБ ще поискат от Конституционния съд да разгледа и мораториума, приет от парламента в четвъртък.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Nedan
преди 2 години
Защо подскачат като ужилени от пчела?Ако няма какво да крият от какво се притесняват? Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
Симо
преди 2 години
Майчето нагазва в дълбоки води и ще я закъса яко. Балкански поток се изгражда като алтернатива и Руснаците разчитат нанего като жизнено важен.Ще те клъвнат Майче,като не питаш ще има много да страдаш. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 3
Myself
преди 3 години
Разбира се, да не отиват на зъболекар?Тая фирма като има кирливи ризи веднага пролича. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 2
gttr
преди 3 години
Нама драма. Данъчните като идват записват ли час Сигнализирай за неуместен коментар