България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Манолова: Ще извадим истината за най-скандалните сделки и раздаването на милиони

България в момента е в цайтнот, смята лидерът на "Изправи се! Мутри вън!"

22.04.2021 | 09:30 Редактор: Здравко Черкезов

Първoто зaceдaниe нa Кoмиcията зa рeвизия нa упрaвлeниeтo нa Бoйкo Бoриcoв беше вчера, а в дневния ѝ ред беше разследване на последния мандат на премиера за злoупoтрeби и нaрушeния при рaзхoдвaнeтo нa cрeдcтвaтa oт Миниcтeрcкия cъвeт.

"Списъкът на обектите, които трябва да бъдат ревизирани - държавни предприятия, министерства, агенции... набъбна много. Там се включват няколко хиляди обекта, които трябва да бъдат ревизирани за период от 10 години назад. Беше важно с кои приоритети да започнем, а очакването на хората е да чуят истината за харченето на публичните пари и защо е празна държавната хазна", посочи депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова за "България сутрин".

В Комисията са включени 9 приоритета, като първият е харчовете за последните 4 години, но според Манолова най-интересни са последните две точки в условията на криза, когато с министерски постановления са се разпределяли милиарди, без решение на Народното събрание.

"Насочваха се в определени фирми с определени договори. Това трябва хората да го разберат: как, по какъв начин, защо, в какви фирми са получавали стотици милиони левове в условия на пандемия", категоричен е лидерът на "Изправи се! Мутри вън!".

По думите ѝ България в момента е в цайтнот, тъй като никой не знае колко ще продължи животът на този парламент - зависи дали ще бъде съставено правителство или се отива към служебен кабинет.

"И в двата случая сме решени да извадим поне истината от най-скандалните сделки и затова в списъка за ревизия са автомагистрали, ББР, "Турски поток" и целият воден сектор с държавния ВиК и предприятието за управление на язовирите. Какво всъщност се случи с тези пари", заяви още Манолова пред Bulgaria ON AIR.

От "Изправи се! Мутри вън!", както останалите нови парти в 45-ото НС, отказаха не само да подкрепи ГЕРБ, но и да разговарт с тях.

"Не участваме в никакви разговори за евентуални коалиции. Ще изчакаме какво ще предложи Слави Трифонов и неговата партия. Имаме си наш дневен ред", категорична е Манолова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

4
1 rate up comment rate down comment 0
Силви
преди 3 месеца
Писна ми и от Манолова, и от Нинова, и от всички Ви!Плюете се, подливате си вода един на друг по различни начини, връщате си един на друг за какво ли не.............Нямате срам, нямате самоуважение, нямате уважение, нямате лична и политическа култура, нямате........Но не се отказвате да управлявате ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
6 rate up comment rate down comment 0
НИЕ
преди 3 месеца
Майче не се напъвай толкова, че ще се наакаш а още не си се изтрила от предишния път. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 4
Нина
преди 3 месеца
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 месеца
Дори щерка й да работи за мутри( което не знам дали е истина) това основание ли е да не се разкриват кражбите на правителството на ББ ? Сигнализирай за неуместен коментар