Манолова: ГЕРБ са в изолация, няма да има кабинет "Борисов 4“

Премиерът трябва да дойде и да обясни в парламента какво е състоянието на държавната хазна, заяви тя

18.04.2021 | 17:10 Редактор: Жаклина Иванова

"Нямаме намерения да прилагаме средствата на принудителното довеждане. Народното събрание взе решение, с което задължи Борисов да дойде в парламента и той е длъжен да го направи, като всеки български премиер, министър, всяко длъжностно лице и дори български гражданин. Парламентът не е трибунал. Сградата на съда е на друго място и тук присъди не раздаваме", заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Facebook относно изявлението на Бойко Борисов по-рано днес.

По повод твърденията на ГЕРБ от днес, че Борисов вече не бил длъжностно лице, Манолова уточни, че според Конституцията до избирането на ново правителство, сегашното в оставка изпълнява функциите си.

"Когато министрите дойдат на гости в "зайчарника“, могат да седнат, където им посочите и да се съобразят с вашето желание. Това обаче е българският парламент и тук те имат определени от закона места", коментира още Манолова.

Тя добави, че Борисов иска да накаже българския народ, както и, че ГЕРБ са в изолация, и че няма да има кабинет "Борисов 4“. 

"Вероятно е сърдит и на новите партии и формации, изпратени в парламента, но това е волята на българския народ. Спазете текстовете на българската Конституция, в която сте се заклел като министър-председател и се дръжте достойно", призова още Манолова.

Тя допълни, че законите трябва да се спазват и премиерът трябва да отиде и да обясни в парламента какво е състоянието на държавната хазна, на здравната и икономическата криза и каква е подготовката на българското правителството за внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост в Европейските институции.

"Това не са парите на ГЕРБ или за ГЕРБ. Това са парите на европейските данъкоплатци, предназначени за българските граждани", подчерта Манолова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Ех
преди 2 години
Направо се ''успокоих'' ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
АНОНИМЕН
преди 2 години
ТАЗИ АКО ЗАТВОРИ НЕУМОРИМАТА СИ УСТА И СКРИЕ НЯКЪДЕ ПРОСТАТА СИ ГЛАВА ЩЕ НАПРАВИ НАЙ-ДОБРЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Брей голямо шубе гони бат Бойко... Сигнализирай за неуместен коментар