Не на шега: Започна постепенно разхлабване на противоепидемичните мерки

Само откритите площи ще работят за клиентите на заведенията 

01.04.2021 | 07:04 Редактор: Тодор Петров

В Деня на шегата, но не на шега, започва постепенно разхлабване на мерките срещу Ковид-19 у нас при определени условия и за определени бизнеси и обекти. От днес се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. 

Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство. Фитнес центровете, спортните зали и клубове, както и плувните басейни и комплекси ще работят, но при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко метър и половина. 

До 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект. 

Само откритите площи ще работят и за клиентите на заведенията за хранене и развлечения. Те отварят врати с работно време от 6 до 23 часа. Засега дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове остават затворени до края на месец април.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК