Д-р Маджаров: Тази агония с половинчати мерки само изморява

"За да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения за кратко време", заяви председателят на УС на БЛС

31.03.2021 | 22:00 Редактор: Десислава Атанасова

Рекорден брой новозаразени за денонощие бяха отчетени през последните 24 часа. На този фон - нелогично ли е разхлабването на мерките?

"Имаме много добри примери от света, от страни извън ЕС, цели държави с много по-строги мерки. Само такъв е начинът. Истината е, че за да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения за кратко време, тази агония с половинчати мерки, които продължават дълго време, само изморяват", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров.

Според него ваксинацията е една надежда да се справим с кризата. Със сигурност обаче изменчивостта на вируса ни кара да мислим, че трябва да има и да прилагаме по-строги мерки за предотвратяване на разпространението на вируса.

По отношение на клиничните пътеки, които заплаща НЗОК за лечение на пациенти в Ковид-19, д-р Маджаров обясни, че такава епидемия не би трябвало да се управлява от Здравната каса.

"Епидемия от такъв тип не се управлява от клинични пътеки, а по съвсем различен начин - не трябва да се финансира през Здравната каза. Тя има друга функции, тя има функция да плаща за здравно осигурени пациенти", допълни той.

Д-р Маджаров набеляза и някои промени, които трябва да се случат за да бъде модернизирано здравеопазването ни.

"НЗОК би трябвало да бъде стабилният фундамент, около който се прави всичко останало. Касата трябва да бъде стабилизирана и да има доброволно, а не задължително здравно осигуряване. Сега имаме средновековна медицина", категоричен е председателят на УС на БЛС.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
6 rate up comment rate down comment 2
Ина
преди 2 години
Абсолютно съм съгласна . Това са само половинчати мерки , които до нищо не водят. И като се има предвид и ***, които все още си мислят, че това е шега работа ситуацията само се усложнява. Сигнализирай за неуместен коментар
4
7 rate up comment rate down comment 0
Ония
преди 2 години
Тази година грип няма..,.!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
16 rate up comment rate down comment 8
Гражданин
преди 2 години
Много правилно. Но когато решенията се взимат от политици, които мислят само за министерските си кресла е така. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 11
анонимен
преди 2 години
Време е да ги Затворят тези но вързани в Усмирителни ризи на 4 ти километър. А Заразените да стават повече защото Безсимптимно Оглупелите станаха твърде много. Които го е Страх да Умира време му е. Сигнализирай за неуместен коментар
1
26 rate up comment rate down comment 7
Ваня
преди 2 години
Ти ако беше на мястото на тези дето ги затварят отварят и разиграват, друга песен щеше да запееш, да се жалваш, да негодуваш.На чужд гръб е много лесно от сутрин до вечер акъли да давате и да психясвате хората. Сигнализирай за неуместен коментар