Спешните медици: Не разхлабвайте мерките, не се гаврете с труда ни!

От НАРСМП излязоха с обръщение към властите

31.03.2021 | 13:44 Редактор: Тодор Петров
Спешните медици: Не разхлабвайте мерките, не се гаврете с труда ни!

Нов тревожен пик на новозаразени с коронавирус у нас. Регистрирахме най-високия брой от началото на пандемията - 5176 души за едно денонощие. 

Спешните медици призоваха да не се разхлабват мерките в страната. От Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ излязоха с обръщение към властите, в което се казва:

Искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена медицинска помощ, но нямаме материалиен и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените. Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, както и за закъснелите хоспитализации, е на управляващите.

Призивът на спешните медици е здравният министър незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки.

"Считаме, че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяването на живота на нашите пациенти", настояват от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

От утре врати отварят театри, галерии, музеи, библиотеки, кина, фитнеси и спортни зали при заетост на помещенията до 30%.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК