Маски? Ученичка с цигара скандализира пътниците в автобус в София

Обявеният локдаун е за срок от 10 дни и приключва на 31 март

24.03.2021 | 19:19 Редактор: Юлия Христова

Над 60 акта за неносене на маска в градския транспорт са съставени от началото на годината. Проверени са над 3000 превозни средства. Проверки има и в заведенията, които по време на третия локдаун отново остават затворени.

Въпреки мерките и предвидените глоби, тийнейджърка пътува в трамвая без маска и със запалена цигара. Кадрите, вероятно заснети от друг пътник, се появиха в социалните мрежи. С тях разполагат и от Центъра за градска мобилност.

"От началото на годината абсолютно всички превозни средства са оборудвани с видео наблюдение, което ни дава възможност, съвместно с органите на реда, да констатираме редица нарушения, било то по отношение на вандализъм, по отношение на неспазване на мерки, така че всеки един от нас би трябвало да знае, че в такъв момент това лице ще бъде констатирано и своевременно ще понесе своята отговорност", каза ръководителят на отдел маркетинг в Центъра за градска мобилност Владимир Лазаров. 

Проверките за това носят ли маски пътниците в градския транспорт се осъществяват съвместно от общински полицаи и служители на Центъра за градска мобилност. От началото на пандемията са проверени над 43 хиляди превозни средства, съставени са близо 350 акта за неспазване на мерките. 

Сигнали за пътници без маски има и във влаковете. Кондукторите обаче могат само да направят забележка, а санкционирането на пътници е в пълномощията само на  полицията и РЗИ.
 
Проверки за спазване на мерките има и в ресторантите. Така три дни, след като Росица отказа да затвори заведението си в знак на протест проверяващите я посетиха.

"РЗИ с полицията - те винаги си ходят в комплект с полицията, както знаете, хората дойдоха, написаха си каквото трябваше да си напишат и си тръгнаха. Ще послушам адвоката, че постигнахме повече от всеки друг, що се отнася до борба с дискриминационното прилагане на тези мерки и оттук нататък смятам да обединя всички колеги, за да се борим по административен път", обясни тя.

Обявеният локдаун е за срок от 10 дни и приключва на 31 март. А през това време проверките за спазването на мерките продължават. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


 


5
28 rate up comment rate down comment 6
анонимен
преди 3 години
Масово нарушителите които не носят маски са тинейджъри и представители на ц....кото малцинство Сигнализирай за неуместен коментар
4
24 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Не мога да разбера защо когато се споменава за един етнос в България живеещ извън закона и елементарни правила и ред се слага многоточие Сигнализирай за неуместен коментар
3
17 rate up comment rate down comment 0
Emil
преди 3 години
Преди 10 дни в автобус N120 в София към 610 сутринта от спирката на площад ,,Мадрид се качиха около 10 *** с жълти жилетки на чистотата освен че не перфорират билети нито една не си сложи маска а няколко ядяха и баници докато ср возят в автобуса освен че вдигнаха и голям шум говореийки на висок глас на *** език.На шофьора явно не му направи впечетление слезнаха на спирката на метростанция ,,Хаджи Димитър"По тази линия много често се качват *** без маски или ако имат не са на лице. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 11
mimom
преди 3 години
Хората НЕ ВЯРВАТ НА ГЛУПОСТТА, ИЗМИСЛЕНА ОТ БОГАТИТЕ, С ЦЕЛ НАРЕЖДАНЕ НА НАРОДА Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 2
Пена
преди 3 години
Това е резултст от *** демокрация???? Сигнализирай за неуместен коментар