Маските по пазарите в Софийска област станаха задължителни

Въвежда се обучение в електронна среда за всички ученици от 5 до 12 клас 

11.03.2021 | 16:59 Редактор: Тодор Петров
Маските по пазарите в Софийска област станаха задължителни

Носенето на маски на пазари и тържища става задължително за Софийска област за периода от 12-26 март, съобщиха от СРЗИ. 

14-дневната заболеваемост е над 310 на 100 000 население за последните две седмици на територията на Софийска област.

Като здравна мярка се въвежда и обучение от разстояние в електронна среда за всички ученици от 5 до 12 клас от образователните институции в Софийска област.

Препоръчва се всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа на служителите си.

Нарежда се ще да се засили контрола при провеждане на културно-масови мероприятия, като организаторите са отговорни за спазване на противоепидемичните мерки след съгласуване с РЗИ-Софийска област.

Лечебните заведения за болнична помощ трябва да са в готовност при достигане на заболеваемост над 500 на 100 000 за преустановяване на плановата оперативна дейност и разкриване на допълнителни легла за Ковид-19.

В заповедта пише още управителите на лечебните заведения за болнична помощ да създадат организация и засилят контрола за недопускане смесване на потоците на болни и съмнително болни за COVID-19 и други пациенти, особено в местата на рентгенови и медико-диагностични лаборатории.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК