Маски? Ученичка с цигара скандализира пътниците в автобус в София

Обявеният локдаун е за срок от 10 дни и приключва на 31 март

24.03.2021 | 19:19 Редактор: Юлия Христова

Над 60 акта за неносене на маска в градския транспорт са съставени от началото на годината. Проверени са над 3000 превозни средства. Проверки има и в заведенията, които по време на третия локдаун отново остават затворени.

Въпреки мерките и предвидените глоби, тийнейджърка пътува в трамвая без маска и със запалена цигара. Кадрите, вероятно заснети от друг пътник, се появиха в социалните мрежи. С тях разполагат и от Центъра за градска мобилност.

"От началото на годината абсолютно всички превозни средства са оборудвани с видео наблюдение, което ни дава възможност, съвместно с органите на реда, да констатираме редица нарушения, било то по отношение на вандализъм, по отношение на неспазване на мерки, така че всеки един от нас би трябвало да знае, че в такъв момент това лице ще бъде констатирано и своевременно ще понесе своята отговорност", каза ръководителят на отдел маркетинг в Центъра за градска мобилност Владимир Лазаров. 

Проверките за това носят ли маски пътниците в градския транспорт се осъществяват съвместно от общински полицаи и служители на Центъра за градска мобилност. От началото на пандемията са проверени над 43 хиляди превозни средства, съставени са близо 350 акта за неспазване на мерките. 

Сигнали за пътници без маски има и във влаковете. Кондукторите обаче могат само да направят забележка, а санкционирането на пътници е в пълномощията само на  полицията и РЗИ.
 
Проверки за спазване на мерките има и в ресторантите. Така три дни, след като Росица отказа да затвори заведението си в знак на протест проверяващите я посетиха.

"РЗИ с полицията - те винаги си ходят в комплект с полицията, както знаете, хората дойдоха, написаха си каквото трябваше да си напишат и си тръгнаха. Ще послушам адвоката, че постигнахме повече от всеки друг, що се отнася до борба с дискриминационното прилагане на тези мерки и оттук нататък смятам да обединя всички колеги, за да се борим по административен път", обясни тя.

Обявеният локдаун е за срок от 10 дни и приключва на 31 март. А през това време проверките за спазването на мерките продължават. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


 


15
1 rate up comment rate down comment 0
Владислав
преди 3 години
Тва е трамвай бее селяни Сигнализирай за неуместен коментар
14
4 rate up comment rate down comment 0
Хахаха
преди 3 години
Селска *** от семейство прошляци и *** така е научена !!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
13
9 rate up comment rate down comment 0
nqma znachenie
преди 3 години
Обществено полезен труд! Сигнализирай за неуместен коментар
12
13 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Как не си е изяла боя, не знам Сигнализирай за неуместен коментар
11
5 rate up comment rate down comment 27
анонимен
преди 3 години
И кво като пушат половината от моя клас пушат (аз не) и какво от това Сигнализирай за неуместен коментар
10
24 rate up comment rate down comment 14
Никол4о
преди 3 години
Свалете маските! Те не ви пазят, а разболяват.Наредбата на министъра е подзаконов акт и глобите падат. Не подписвайте или пишете: "Спазвам Конституцията на РБългария". Този, който ви е съставил акта, дължи глоба. Сигнализирай за неуместен коментар
9
8 rate up comment rate down comment 4
Пацо
преди 3 години
Браво,аз ако имам власт и правомощия ще съставя със сигурност повече актове от 350 и то за по-малко от месец.За протокола ще отбележа,че ползвам МГТ от септември м.г.и в пиковите часове и съм проверен само веднъж и то за превозни документи. Сигнализирай за неуместен коментар
8
8 rate up comment rate down comment 3
SanDs70rM
преди 3 години
Това е Горо от Мортал комбат, нрщо се бъркате, не е ученичка. Сигнализирай за неуместен коментар
7
10 rate up comment rate down comment 0
Михаела
преди 3 години
Сменете заглавието, девойките се возят в трамвай номер 6. Сигнализирай за неуместен коментар
6
13 rate up comment rate down comment 6
Брак
преди 3 години
Браво Росе ти си нашата геройня! Послушай кръвопиеца и обедини и другите герои като тебе! Ще си работеща но без клиенти! Сигнализирай за неуместен коментар