Knowledge city представи проекти и решения за развитие на градовете

Конференцията се организира от Investor.bg

22.03.2021 | 18:04 Редактор: Никола Симеонов

Проекти и решения за развитие на градовете у нас и в Европа бяха представени на второто издание на конференцията Knowledge city, организирана от Investor.bg. Конференцията е насочена към развитие на съвременния град и обществената отговорност на неговите жители и посетители. Тя се проведе на 22 март и се излъчва на живо по стрийминг платформата за събития на Investor Media Group - Investor Media PRO.

"Не само в Бургас, не само в София и на други места, например ние разработваме системи за интелигентен градски транспорт и на други места в страната в Сливен и в Плевен, така че тези системи навлизат в България с пълна сила в момента. Всяка община за себе си намира иновативни решения, които за някои друг могат да бъдат традиционни, но за нея да бъдат модерни. Знаете, че в 21 век в България в голяма част от училищните сгради няма топла вода, за всяка от тези сгради която прави този ремонт това също е иновация", съобщи Силвия Георгиева от Национално сдружение на общините в Република България.

"Акцентът беше на кмета на Белгийския град Льовен, който спечели наградата за Европейска столица на иновациите за 2020 г., това е един много амбициозен град ако ЕС си поставя за цел да бъде първият климатично неутрален континент през 2050 г., град Льовен си поставя за цел да стори това до 2030 г.", заяви журналистът от Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов, който беше модератор на интересните дискусии.

Една от новините в конференцията беше, че община Бургас ще кандидатства в едно от най-известните международни състезания една инициатива на Bloomberg на фондацията Bloomberg Filantropes, която е насочена към иновациите в градовете по цял свят, община Бургас ще участва с един умен парк за голямата награда 1 млн. долара, които се дават на 15 града в цял свят които спечелят състезанието.

Цялата дискусия от първото издание на Knowledge City 2021 може да гледате на запис на новата онлайн стрийминг платформата Investor Media PRO, която Investor Media Group стартира като част от кампанията за отпразнуване на 20-ия юбилей на Investor.bg, както и в ефира на Bloomberg TV Bulgaria на 25 март от 21:30 часа.

Knowledge City се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК