Пролет? Жълт код за дъжд, сняг и вятър е в сила за почти цялата страна

Времето ще се задържи дъждовно през целия ден

22.03.2021 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

Предупредителен жълт код за дъжд, сняг и вятър в почти цялата страна е обявен за днес. Снежната покривка през деня ще продължава да се увеличава, като в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания, а в югоизточните райони ще вали дъжд, който ще преминава в мокър сняг. 

Минималните температури за сутринта са от 0 до 5 градуса. Времето ще се задържи дъждовно през целия ден. Над западните райони ще вали дъжд сняг, а на юг и по Черноморското ни крайбрежие дъжд. По планините ще вали интензивно сняг. 

Дневните температури ще достигат 3 до 7 градуса, в югозападните райони - до 11, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще бъде ветровито с облаци и валежи от мокър сняг, с нова снежна покривка 15-20 см. Във вторник над страната ще настъпи нова порция студ, ще вали дъжд и сняг. В Рила и в Пирин валежите ще бъдат интензивни и снежната покривка ще се увеличи с нови 20-25 см. 

В сряда валежите ще отслабват. В четвъртък и в петък ще има повече слънце , а температулите плавно ще се повишават и в крайните южни райони ще бъдат до 13 градуса.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК