Заради снегонавявания е блокиран пътят между Клисура и Самоков

Над 300 машини са обработвали пътищата в страната тази нощ

17.03.2021 | 13:32 Редактор: Юлия Христова

Второ денонощие с предупреждение за бурен вятър в 18 области на страната. Над 300 машини са обработвали пътищата в страната тази нощ.

Заради снегонавявания е блокиран пътят между Клисура и Самоков. Обилният снеговалеж и силният вятър са причината тежкотоварни автомобили да аварират в отсечката и създадоха затруднения на снегопочистващите машини.

Към момента пътят е затворен за всички видове автомобили.

В района на село Клисура снеговлаежът не е спирал повече от денонощие. Снегопочистващата техника също работи 24 часа, но макар и опесъчен, теренът се оказа непреодолимо снежно препятствие за пътуващите.

"Странно, аз пътувам два пъти - вчера и днес, тук постоянно има снегорини. Явно нещо не хвърлят като хората ли?! Не знам вече, снегорини и вечерта, и сутринта", казаха пътуващи.

Пътната агенция въведе забрана за преминаване на тежкотоварни автомобили над 12 тона сутринта по пътя Клисура-Самоков, но движението бе буквално блокирано от аварирал ТИР в района преди село Клисура. От двете страни на пътя се образуваха колони от автомобили и камиони, чакащи снегорините да успеят да проправят път.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Прекрасно време е навън Сигнализирай за неуместен коментар