Жълт код за 12 области - дъжд и сняг, придружени със силен вятър на места

Дневните температури ще достигат 4-11 градуса

16.03.2021 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

Дъжд и сняг, придружени със силен вятър – такова ще е времето в някои райони на страната днес. Предупредителен жълт код е в сила за 12 области. В София-област, София-град и Перник дъждовете ще преминат в сняг, а очакванията са снежната покривка да достигне 10 сантиметра. 

Сутринта се събуждаме с минимални температури от 2 до 7 градуса. През деня облачността над страната ще бъде значителна. Над западните и северни райони ще вали дъжд и сняг. 

По-интензивни валежи от мокър сняг се очакват в Стара планина. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 4-11 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините ще бъде ветровито с облаци и валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от северозапад, в ниските части - от запад. 

В сряда слабо ще превалява мокър сняг в Западна и Източна България. Временно следобед валежите ще спират. В четвъртък се задават нови валежи от дъжд и сняг, по-съществени в централните райони. В петък, след временно спиране на снеговалежите, следобед главно в южната половина от страната отново ще превалява. В събота свършва хладният период с чести превалявания от пролетен сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК