След пристигналите дози на AstraZeneca: "Св. Анна" поднови имунизацията

Те ще бъдат поставени приоритетно на хората от първа до четвърта фаза

28.02.2021 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

Масовата имунизация в страната беше възстановена частично, след като тази сутрин закъснялата пратка с ваксини на AstraZeneca пристигна у нас, като доставените дози са близо 53 000. С решение на ваксинационния щаб т.нар. "зелени коридори" се отварят, но само там, където няма желаещи от приоритетните групи. 

Новите дози ще бъдат поставени приоритетно на хората от първа до четвърта фаза.

Борисов нареди на Ангелов да възстановят "зелените коридори", но призивът му предизвика хаос и опашки в столицата. Пред "Пирогов" и ВМА имаше наплив от хора, но от лечебните заведения са заявили, че ваксинационният процес ще започне в понеделник. 

Но в болница "Св. Анна" той отвори в 16:00 ч.

"Отидохме в "Пирогов", там имаше опашка от около 70 човека, може би 2 часа и половина никой не ни каза. По-късно сложиха бележка, че днес ваксини няма да има. Минахме през ВМА - там веднага излязоха и казаха, че имунизацията ще започне от понеделник", каза един от чакащите за ваксина.

"Всеки ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. следобед тук ще работят от 5 до 10 екипа, зависи от наплива. От 17:00 ч. до 08:00 ч. ще има нощен екип", каза говорителят на болница УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК