Хаос и зверски опашки на "Кулата" заради нова гръцка заповед за бързи тестове

Шофьорите не знаят как ще се процедира, ако тестът покаже положителен резултат

26.02.2021 | 13:58 Редактор: Здравко Черкезов

Напрежение сред шофьорите на ТИР-ове на ГКПП "Кулата", след като вчера Гърция въведе заповед за бързи тестове на всички влизащи в страната. Изследванията се правят на границата, образува се километрична опашка от чакащи.

Новото правило на гръцките власти важеше до 23 часа снощи. След това настъпи свободен коридор без тестване - до 7 часа тази сутрин. С утрото тестът за  влизане в Гърция отново стана задължителен и опашката от камиони пак започна да се увеличава. 

"6 часа и половина чакане, колегите вчера имаме информация, днеска същата работа, имаме товари под час и началникът трябва да плаща неустойка, благодарение на гръцките власти" сподели потърпевш шофьор на ТИР.

Шофьорите не знаят как ще се процедира, ако тестът покаже положителен резултат. Нямат яснота и къде трябва да паркират камионите си, както и кой ще съхранява стоката им. Наясно са само, че тестът е безплатен. 

Гръцките власти засега не дават информация кога и как ще има прозорци на пропускане без тестване, а според шофьорите подлагането на изследвания е безсмислено, защото те преминават транзит през южната ни съседка. 

За момента при преминаване през "Илинден – Ексохи" не е въведен задължителен тест за коронавирус и там ситуацията е спокойна.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК