Ангелов: Синът на Радев е бил на тайно парти. От президентството отрекоха за арест

За купона е бил подаден сигнал на 112

08.02.2021 | 18:42 Редактор: Искра Ангелова

Синът на президента Румен Радев е участвал в шумното парти в столицата в събота, за което беше подаден сигнал на тел.112. Това потвърди здравният министър. Младежът беше призован в 4-то районно управление в столицата днес, заедно с останалите участници в купона, но не се яви на разпит. От президентството отрекоха синът на държавния глава да е бил задържан.

В събота вечер 14 младежи се събират на купон в хостел на бул. "Христо Ботев" в столицата. 11 от тях – непълнолетни. След 23 часа партито става шумно, а участниците в купона започват да хвърлят предмети на улицата. 

Собственикът на пицарията под хостела подава сигнал до 112 и партито приключва. В него участва и 17-годишният син на президента Румен Радев.

"Да, мога да потвърдя, че това е така. Повече не мога да ви кажа, имате свръхочакване към министъра на здравеопазването. Това е от компетенцията на МВР", заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Синът на президента беше призован в 4-то РПУ заедно със своите приятели. Част от тях дойдоха с родителите си. Синът на президента не се яви. 

В официалното съобщение на МВР в неделя се посочва, че един от родителите е отказал да се яви в районното, където детето му е било арестувано. В официална позиция от президентството отрекоха това да е синът на държавния глава. Но не опровергаха информацията, че е бил на събирането. 

"Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни", заявиха от прессекретарита на държавния глава.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Е какво като е синът на президента, голям праз Сигнализирай за неуместен коментар