Рязък скок в броя на заболелите в Кюстендил, отвориха второ Ковид отделение

Настанените за лечение са вече 61, миналата седмица са били 15

05.02.2021 | 13:40 Редактор: Ивет Арабова

Продължава ръстът на положителните проби на Ковид-19, като за последното денонощие новозаразените са повече от излекуваните. 

Скок на заболелите има и в Кюстендилско. Местната болница разкри второ Ковид отделение. Настанените за лечение са вече 61, миналата седмица са били 15. На ден лечебното заведение започва да приема по 8 новозаболели. 

"Ситуацията е тревожна и тежка, ние сме градът с най-много заразени на глава на населението в България, като скоростта на заразяване на населението върви с много голяма скорост в последната една седмица", обясни директорът на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" Александър Величков.

"Тенденцията за последните две седмици е увеличаване на броя на заболелите и това наистина ни обезпокоява, но в момента следим ситуацията и се надявам да я овладеем", подчерта областният управител на Кюстендил Виктор Янев.

В момента заболеваемостта в Кюстендилско е 244 на 100 хил., като новите случаи на ден са между 40 и 50. Болницата в град има готовност да разкрие още легла при нужда. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК