Ангелов за заведенията: Най-потърпевши са, но няма да е справедливо да ги отворим

Мерките ще останат такива, няма да позволим лъкатушене, заяви здравният министър

04.02.2021 | 11:12 Редактор: Тодор Петров
Ангелов за заведенията: Най-потърпевши са, но няма да е справедливо да ги отворим

Здравният министър Костадин Ангелов взе отношение по горещата тема с отварянето на ресторантите у нас. Вчера от БАЗ и СЗБ за пореден път отправиха персонални критики към него и поискаха публичен дебат.

"Със сигурност ресторантите са най-готови и най-потърпевши от цялата ситуация. В този бранш са 400 000 български граждани, но в момента не страдат само 400 000. Страдат 7 млн. човеци, страдаме всички ние, всички вие. Ще продължим да прилагаме мерките. Опитваме се чрез икономически мерки да компенсираме техните загуби", обясни проф. Ангелов.

Той се съгласи с мнението на ген. Мутафчийски, че фитнесите са едно от най-опасните места са, но уточни, че те са и място, където хората спортуват. 

"Направихме го с ясното съзнание, че там ще влязат 10-20 хил. души. Ако отворим в момента всички ресторанти, направете сметка колко хора ще влязат и какъв ще бъде кумулативният риск за цялото общество. И дали цената, която ще платим с новозаболели и загинали, ще бъде справедлива", подчерта министърът на здравеопазването.

По думите му категориите са много размити, а решенията са взимани с идеята постъпателно да бъдат връщани към нормалния живот не повече от половин милион български граждани.

"Всички браншове са ни скъпи. Няма проблем, ако някой в момента ми е обиден. Клетвата, която съм положил, е да се ръководя от интересите на всички български граждани", настоя проф. Ангелов.

"Мерките ще останат такива, няма да позволим лъкатушене и различни идеи, които да променят основната линия - разхлабване на мерките на не по-малко от 14-дневен период", категоричен бе здравният министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Всички лекари казват, че фитнесите са най-опасни, но точно тях ще отваряме. Ще си постилат потните хавлии от уред на уред и така щяло да се предотврати заразяване :Д хахахах Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
Искаме си заведенията! Сигнализирай за неуместен коментар