Няма по-добър начин да пречупим пандемията от ваксината

Въпросът с карантинираните е сериозен относно упражняването на вот, каза д-р Антон Койчев

07.01.2021 | 21:34 Редактор: Юлия Христова

Ваксини за здраве и за политика

Сега ни е нужно повече от всякога да бъдем обединени, за да преодолеем ситуацията с Ковид. Всички прогнози са малко или много относителни. Има математически анализи, но абсолютно точна прогноза и СЗО не може да направи. Това каза за "Денят ON AIR" лидерът на СДС-София и общински съветник д-р Антон Койчев.

По думите му виждаме поредица алогични стъпки от страна на президента Румен Радев.

"Това е на моменти отчайващо дори за хора, гласували за него", посочи той за Bulgaria ON AIR.

"Въпросът с карантинираните е сериозен относно упражняването на вот. Всичко е въпрос на разписване на правила и това може да се разреши като казус", допълни събеседникът.

Според него активността на изборите може да се очаква, че ще е около обичайната или малко под нея. 

"Заявявал съм, че ще се ваксинирам, ваксините са едно от големите постижения на медицината. Процесът започва да се канализира. Бях изненадан от социологическите проучвания, показващи антиваксърски настроения. Ние лекарите трябва да дадем пример, всеки може да се притеснява - но няма по-добър начин да пречупим пандемията от ваксината. Няма защо да се заблуждаваме с друг тип изявления", посочи д-р Антон Койчев.

Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава. Ваксината е доброволна, припомни лекарят и допълни, че е несъстоятелно опасението, че втората доза след време може да се окаже платена.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК