Борисов към Радев: Нечистоплътно е да искаш медиците да дадат прогноза

Няма медицински специалист, който да каже на 28 март пандемията дали ще е преминала, заяви премиерът

07.01.2021 | 10:40 Редактор: Радостина Димитрова

"Много е нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза." Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се включи изненадващо в брифинга за разпространението на Ковид-19.

Припомня, че от няколко дни има полемика за датата на парламентарните избори, а президентът Радев иска от здравните власти прогноза за пандемичната ситуация в следващите месеци, за да насрочи окончателна дата за вота.

"Вчера бяха отправени няколко въпроса към мен - когато държавният глава говори, не мога да ги подмина. На на 7 декември той определя март месец, на 19 декември отново говори за март месец. Кой диктува датите на президента 28 март, като вижда агенциите, че ГЕРБ е първа политическа сила?", коментира Борисов.

"Май месец може и открити секции да се направят, март месец може да има и бури, но ние се подготвяме за тогава. Няма медицински специалист, който да каже на 28 март пандемията дали ще е преминала. Считам, че след като е казал 28 март, да ни вика за консултации е само да си измие ръцете, че някой не е съгласен. Пратете едно писмо до СЗО и поискайте да ви дадат прогноза как се развива пандемията към март месец кажете "нашият президент настоява да му кажем какво ще е пандемичното състояние март", настоя премиерът.

И сподели, че се надява в следващите дни и месеци да бъдат ваксинирани повече хора.

"Допълнително възнаграждение за хората, които ще слагат ваксини, за да може по-бързо да бъдат ваксинирани хората", отбеляза той и добави, че оздравелите вече са 2 пъти повече.

"Бях упрекнат в орташка връзка с ДПС - когато се отчаят, те вадят тази връзка. Аз съм започнал да печеля изборите мажоритарно сам, Ердоган беше кмет, когато аз побеждавах сам. Да се вкарва президентът на друга държава е махленско. Какво общо имам аз с Пеевски - ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента и толкова, от години не съм го виждал. Аз мога да кажа на Радев, че е ортак с Черепа", каза още министър-председателят.

"ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат. На тези избори по места битката ще е ГЕРБ срещу БСП. Огромна част от българските мюсюлмани идват към ГЕРБ. Не могат да ми прикачат никого. Като има конфликт, от ЕС казват: Опитайте с дипломация. Огромна работа сме свършили", настоя премиерът Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
3 rate up comment rate down comment 1
Иван
преди 3 години
Айде вече радеФ да се маха. Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ
преди 3 години
3
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Радев да си подаде оставка. Този радев е едно нищо, празно място. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 4
Илиев
преди 3 години
Когато държавата ти е натикана в дъното на "помийната" яма,когато виновният си ти,тихомълком се измъкваш от "Дондуков"-1 и спираш да мислиш,че ти отново ще яхнеш бедния си народ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
Тези продължават да се лаят Сигнализирай за неуместен коментар