Борисов: Радев се чуди как да отмени изборите на база медицински прогнози

"На 28 март са, няма защо да се търсят оправдания", настоя премиерът

05.01.2021 | 14:44 Редактор: Тодор Петров

Нова размяна на реплики между "Дондуков" 1 и 2. Премиерът Борисов заяви във Велико Търново, че държавата се готви за избори на 28 март и не разбира защо Радев на базата на медицински аргументи иска да отмени датата на изборите. Той допълни, че никой специалист не може да даде сигурна прогноза каква ще е ситуацията след три месеца. 

"Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинският протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят", заяви Борисов.

По-рано премиерът летя с хеликоптер над новостроящото се трасе на магистрала "Хемус" в компанията на министъра на финансите Кирил Ананиев и заместник-регионалния министър Николай Нанков. По думите им тя е неотменен и категоричен приоритет на правителството. 

"Oт едната страна копаем скалите и веднага влизаме на мостове от другата страна. Ананиев, виждаш ли ги тези съоръжения, тъкмо като се пенсионираш, ще си ходиш до Балчик на море, ама трябва още година и половина две да ги довършим", коментира Борисов.

Премиерът облетя с хеликоптер трасето между Боаза и Велико Търново и посочи, че строителните екипи успешно се справят с трудностите на терена. 

"Хората от Севлиево, Търново, това ще бъде такова богатство. Навсякъде има къде да минават селскостопанските машини, за да се събира реколтата от двете страни. След 3-4 месеца ще видите разликата каква ще бъде", подчерта премиерът.

След полета в небето, откъдето инспектира строителния напредък, Борисов слезе и при хората. Той посети училище във Велико Търново и уточни, че предстои да се реши кога големите ученици ще се върнат в клас. 

"Следващия четвъртък, ако данните са добри, ще мислим по темата за до 12 клас", обеща премиерът. 

Борисов подчерта, че с добрите финансови показатели в България ще продължи интензивното строителството на всички важни инфраструктурни проекти, които все повече ще подобряват живота на хората.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 7
Дончо
преди 3 години
Значи според тулупа, президента няма право да говори по темата и незнайно защо говори за някаква отмяна на избори! ТоА съвсем ни е взел за балами Сигнализирай за неуместен коментар