Спряха гласуването за Мъж на годината след оттегляне на ген. Мутафчийски

Другият номиниран - доц. Атанас Мангъров също не прие положително включването му в конкурса

07.01.2021 | 20:24 Редактор: Ралица Братанова

Гласуването за Мъж на годината за 2020 се преустановява. Причината е оттегляне на номинацията на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски. 

Другият номиниран инфекционистът доцент Атанас Мангъров също не прие положително новината за включването му в конкурса.

От 2008 година "Дарик радио" организира конкурса "Мъж на годината". За 12 години само двама номинирани са помолили имената им да бъдат оттеглени - главният прокурор Борис Велчев и треньорът на "Левски" Станимир Стоилов. Третият е ген. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и председател на националния оперативен щаб.

"Късно снощи неприятно се изненадах и аз от това нещо и първата ми работа днес сутринта бе да изпратя писмо на г-н Радосвет Радев за оттегляне на подобна номинация, която не знам как се е случила и от кого", коментира той.

И така гласуването е преустановено.

"Считано от днес гласуването е преустановено, а решението кой да бъде "Мъж на годината" за 2020 година ще бъде взето от "Академията Мъж на годината" и обявено на церемония през месец март тази година", заявиха от медията.

Сред номинираните в конкурса Мъж на годината е основният критик на Щаба - инфекционистът доц. Атанас Мангъров. Официално той не се е оттеглил от надпреварата, но за Bulgaria ON AIR заяви, че не е във възторг от номинацията и не е наясно с критериите.

Озадачен е и от друго - защо се ощетява женския пол. В конкурса на "Дарик радио" в призовата тройка са номинирани Стефан и Максим Иванови - баща и син, прекосили с гребна лодка Атлантическия океан.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години