След онлайн уроците: По-високи резултати при учениците от Бургас

Отнема време, докато всички ученици са на линия

07.01.2021 | 20:38 Редактор: Искра Ангелова

По време на онлайн обучението успехът на бургаските ученици се е подобрил отчетоха от Регионалния инспекторат по образование в морския град. 

Зрелостниците са дали по-високи резултати на матурите в сравнение с предходната година

Започва онлайн урока по български език и литература на Тошко. Той е 11-ти клас в хуманитарната гимназия "Свети Кирил и Методий" в Бургас. Отнема време, докато всички ученици са на линия. 

"Човек, ако има желание - може да постигне резултати, дори при това дигитално обучение. Смея да твърдя, че един от тях съм аз. Миналата година, колкото и да не ми беше лесно, извадих пълни шестици по всичко. Средният ми успех беше 6.00 за годината", сподели Тодор Стоянов.

Учебният процес зорко следи майка му.

"Аз съм абсолютно сигурна, че той ще завърши с много добра оценка и ще ме зарадва. Той е постоянен", категорична е майка му - Дида Стоянова.

На матурите в Бургас учениците неочаквано показват по-високи резултати, въпреки че през повечето време миналата година учеха електронно.

"Трябва да признаем, че ние по-предходната година нямахме отлични оценки. Отлични оценки на едно дете по български и математика. А през изминалата година имаме шестима ученици в областта, които имат пълни шестици по 100 точки", коментира директорът на РИО Бургас Виолета Илиева.

Педагозите признават, че в началото е имало трудности докато се намери най- добрият начин да се преподава от разстояние. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК