Изпращаме годината с топло за сезона време и силен вятър

Максималните температури днес ще бъдат от 9 до 14 градуса

30.12.2020 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

За силен вятър в половин България предупреждават и днес от Националния институт по метрология и хидрология при БАН. За 14 области е в сила жълт код - това са Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. 

Там днес ще духа силен южен вятър с пориви до 22 м/с. Силен вятър ще има и по Черноморието.

Минималните температури днес са доста високи за сезона - от плюс 5 до 10 градуса, в северозападните райони - до 2-3. Предиобед над източните и над западните части на страната ще има значителна облачност, а в централните райони ще има повече слънце.

Следобед вече над цялата страна времето ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, в Добруджа и около Сандански - до цели 16, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще има значителна, но разкъсана облачност. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде силен от юг до 80 км/ч, в ниските части - засилен до 60 км/ч. 

Над Западна и над Централна Европа валежите ще бъдат често явление, а жителите в източните територии ще си отдъхнат от снеговалежите. Над Западните Балкани се очаква дъжд, а на изток ще се затопля . 

У нас в четвъртък, на 31 декември, ще бъде доста топло за сезона. Над западните и южните райони ще превали дъжд, а по високите полета и сняг. Валежите в Източна България ще спират на 1 януари и новата година ще започне със слънце. 

В събота следобед ще се заоблачи. Валежи не се очакват, но пък ще бъде ветровито. В неделя обаците ще се уплътняват от запад, през нощта срещу понеделник в Западна България ще завали дъжд.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК