Ваксинацията започна: Пръв бе здравният министър, след него - лидерите на НОЩ

Ген. Мутафчийски: Намираме се във война, но дойде нашето оръжие

27.12.2020 | 10:09 Редактор: Тодор Петров
Ваксинацията започна: Пръв бе здравният министър, след него - лидерите на НОЩ

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е първият ваксиниран българин срещу коронавируса. 

Представител на българската православна църква се ваксинира секунди след министър Ангелов. По същото време в Пловдив бе ваксиниран и председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

"Нямам търпение да се видя със 70-годишния ми баща без да го заразя с Ковид-19", бе лаконичният коментар на проф. Ангелов.

Председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски също се ваксинира срещу Ковид-19.

"Дай Боже да затворим годината и всичко, което бе изпълнено с толкова мъка, да остане зад нас. Намираме се във война, но дойде нашето оръжие. То ще ни спаси от всичко, което беше през тази година. Ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и близки. Имаме необходимост да върнем целувката и прегръдката с нашите близки", заяви ген. Мутафчийски.

Ваксиниран бе и директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Веднага след основните фигури в НОЩ започна ваксинацията и на стотици медици в страната.

"Изключително много вярвам на науката и тази ваксина ще направи така, че всички да живеем свободно. Независимо, че аз съм изкарал Ковид-19, няма траен имунитет, антителата спадат. Чувствам се, както се чувствах и преди ваксината. Днес ще се ваксинират 40 колеги от "Пирогов", повечето от които са на първа линия. 100-110 ваксини ще бъдат направени през тези 3 дни. Желаещите стават все повече и повече, но ще изчакаме голямата доставка през януари", коментира проф. Балтов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да стискаме палци, всичко да е наред и наистина това да е начина! Сигнализирай за неуместен коментар