Режисьорът Красимир Иванов откри уникална възможност в годината на пандемия

Улиците и музеите опустяха, което го кара да започне да обикаля тези места

22.12.2020 | 14:23 Редактор: Ивет Арабова

Италия в хватката на Ковид-19 през погледа на един български режисьор. Как Красимир Иванов видя годината и промяната във вечните градове Рим и Флоренция, останали със своите шедьоври, но без тяхната публика?

В Италия той води живот на 300 оборота. Работи със световни знаменитости като София Лорен и Моника Белучи. През 2020 година светът обаче спира. Не само за Красимир, а за цялото човечество. 

Едни от най-оживените места по света опустяха. Централни търговски улици, културни паметници, музеи - убежище на хилядолетни творби останаха празни. В този момент Красимир решава, че това е уникална възможност и започва да обикаля всички тези места. Така насаме остават само той и шедьоврите. 

"Удоволствието беше уникално - да посетиш световни галерии като галерията "Боргезе" в Рим и да се насладиш насаме, в истинския смисъл на думата, насамe на уникалните шедьоври на Kараваджо и на Kанова. Изживяването беше странно, призрачно и да останеш насаме с тези шедьоври - това беше една от най-силните ми емоции през 2020", сподели режисьорът Красимир Иванов. 

2020 година не спира да изненадва Красимир.

"Никога не съм си и представял, че ще прекарам 50-годишния си юбилей пред монитора на един компютър, приемайки поздравления от приятели и роднини от цял свят", разказа той.

Вярва, че 2020 година го е накарала да обърне внимание на истински важните неща. Здраве - това е, което Красимир пожелава най-силно за следващата година. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК