Стилист Капанов: 2020 - една година, в която имах успех

Човекът на световните подиуми на красотата казва, че годината е била трудна за бранша като цяло

22.12.2020 | 09:30 Редактор: Юлия Христова

2020 година донесе загуби за много бизнеси - един от тях фризьорският. Въпреки въведените ограничения заради пандемията, довели и до затварянето на салони, за стилист Кръстю Капанов годината е белязана от късмет и успех. 

"Трудностите ме амбицират и така, както досега са се развивали нещата, аз съм се опитал да ги поддържам такива, каквито трябва да бъдат", каза той.

От вкъщи до офиса и обратно. Така преминава по-голямата част от 2020 година за доайена във фризьорството и коафьорството. Човекът на пътешествията и световните подиуми на красотата казва, че годината е била трудна за бранша като цяло.

"Слаба, много слаба година, доста колеги се възползваха от мярката 60/40, други все още се лутат. Има и съкратени, много съкратени хора, и хората търсят начин да преживеят. Но ето, аз тази година не съм спрял, не съм легнал да почивам, търся винаги новото", каза стилист Капанов.

Така през октомври коафьори и фризьори от над 100 държави от цял свят идват в България, въпреки световната пандемия.

"Една година, в която имах успех. 23-ят международен фестивал на прическата се осъществи. Точно имах някакъв късмет, че имаше някаква пауза, затова че можеше да се провеждат събития", заяви събеседникът.

След 60 години с гребен и ножица в ръка, не обича клишетата, но казва, че карето и тази година е на едно от водещите места в предпочитанията на дамите. 

"Нещата трябва да се правят преди тези празници. Тоест боядисване кичури и всички неща, които изискват много време, трябва да се направят. И най-важното - подстригването, независимо при мъжа или при жената. Има жени, които могат да си направят много неща, с едно добро подстригване", подчерта още той.

В навечерието на 2021 година стилист Капанов ще изпрати старата 2020 и с личен празник. Точно на 30 декември навършва 79 г. Пожелава си през 2021 г. да отпразнува подобаващо юбилейните 80, без ограничения.

"Смятам да направя едно голямо събитие, ако съм жив и здрав, разбира се", каза доайенът във фризьорството.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК