Светльо Витков: 2020 е една изгубена година

Той подготвя поредната си книга

17.12.2020 | 15:20 Редактор: Искра Ангелова

Любимият музикант на няколко поколения българи разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR за всичко, което изминаващата година му е поднесла.

За музиканта отиващата си година може лесно да бъде описана само с три думи.

"С три думи, мога да я опиша много добре, но не са за по телевизията. Иначе с три думи – просто изгубена година", коментира той.

Витков помни добре осми март – денят, в който коронавирусът стъпи в България. Следващите ключови за страната дати се оказват съдбовни за музиканта.

"Турнето ми съвпадна с първия ден от затварянето на държавата – на 13 март, така че пропадна турнето, след това имахме два концерта, успяхме да мушнем два концерта през лятото", допълни изпълнителят.

А след лятото, втората вълна на Ковид-19 у нас обърква и останалите му професионални планове. 

"Кой каквото си е събрал като зимнинка, си го хрупа, пие домашна ракия и чака по-добри времена", пошегува се Витков.

Все пак годината започва успешно за музиканта - с нова песен, която бързо се превръща в хит – "България на три морета". Очаква се до Коледа да излезе и още едно ново видео – "ДЖИ ПАРАД".

"Пак ще показва живота на българите в нашето Катманду и издавам сега, подготвям поредната книга "БЕЗРАЗБОРНИК", която надявам се да излезе до края на годината, но в ограничен тираж, защото колкото повече ограничени хора има, толкова по-ограничен е тиражът", допълни изпълнителят.

С тъга Витков споделя, че в моменти на криза е неизбежно да се стигне до разделение между хората. Смята, че коронавирусът е успял да постигне това и с българите, но то може да бъде преодоляно. 

Още от първите дни на пандемията, той е на мнение, че държавата трябва да бъде затворена.

Вижте повече в репортажа на Надя Хамдан.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК