Неви Владинова за края на кариерата, сълзите, травмите и медалите

Тя признава, че най-голямата емоция е, когато слуша химна от най-високото стъпало

16.12.2020 | 09:33 Редактор: Искра Ангелова

В следващите дни Bulgaria ON AIR ще ви покаже годината през погледа на известни личности. Разноцветна и като година на обрат – така я определя доскорошният капитан на националния отбор по художествена гимнастика Невяна Владинова. 

След успешната си кариера кралицата на художествената гимнастика пое по нов път и вече е вицепрезидент във федерацията.

"Tова ми бяха мечтите - да напиша историята си в спорта, в гимнастиката. Tова е адреналин, който не бих изпитала другаде, освен на килима, цялото това усещане е неописуемо", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Зрелищни съчетания, артистизъм, магнетично присъствие – Невяна Владинова владее до съвършенство изкуството да печели сърцата на публиката.

"Винаги съм играла със сърце, това ми е най-голямата любов в живота. Ще продължавам да оставям и от другата страна", допълни Неви.

Признава, че най-голямата емоция е, когато слуша химна от най-високото стъпало. 

"За първи път в Баку 2017 година, плаках, което за мен е доста странно. Това наистина беше мечта за мен", каза още медалистката ни.

След 20 години и много спечелени медали, тази година Владинова прекрати успешната си състезателна кариера заради травма във врата. 

"За мен най-трудно беше да оставя гимнастиката. Чак сега започнах да осъзнавам, че наистина съм оставила следа в спорта", категорична е тя.

Определя 2020 година като година на голям личен обрат. 

"Ако я нямаше тази ситуация с коронавируса, бях решила да се откажа след Олимпиадата. Явно така е писано, това е година на обрат за мен", добави Неви.

Вижте повече в интервюто на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК