Заведенията трескаво събират резервации за Коледа и Нова година

Ресторантьорите очакват мерките да отпаднат и се готвят да работят

16.12.2020 | 10:15 Редактор: Тодор Петров
Заведенията трескаво събират резервации за Коледа и Нова година

Ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации за Коледа и Нова година, въпреки че засега не е ясно дали ще бъдат отворени за празниците. Това показа проверка на "Монитор" по заведенията в страната, както и в най-големите портали за резервации на маси.

Броени дни преди 21 декември, когато изтича наложеният в момента частичен локдаун у нас, равносметката показва, че ресторантьорите се готвят да работят. Заведенията в столицата например, приемат резервации за 31 декември и дори предлагат до 30% отстъпка от цената на куверта, ако масата се запази сега. 

Резервацията пък трябва да е до 15 души на маса, въпреки че настоящите мерки забраняват събирането на повече от 15 души въобще в помещение.

С онлайн резервации за Нова година са решили да спасят празниците ресторанти в Пловдив. Кувертите варират от около 100 до около 160 лева, като детският е двойно по-евтин. Въпросните заведения са обявили дори в сайтовете си празничните си новогодишни менюта, които са от богати по-богати.

Заведенията в Бургас също масово приемат резервации за новогодишната нощ, но без обичайното капаро. Всеки клиент се предупреждава, че резервацията му гарантира запазено място, но само ако се разреши заведенията да отворят. Има и много заведения, които отказват резервации и категорично са решили, че няма да работят нито на Коледа, нито на Нова година.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК